Sayokan Forum
Eylül 05, 2010, 02:43:41 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Yeni otağ platformuna hoşgeldiniz. Kullanıcı isminizi ve giriş bilgilerinizi kontrol edin lütfen!

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Teknik destek  (Okunma Sayısı 13938 defa)
Admin
Administrator
Newbie

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #15 : Kasım 02, 2007, 11:44:50 ÖÖ »

Her savunma ayni zamanda bir saldiri dir. Bu otag da daha once yazildigi gibi hicbir savas sanati sadece zarar verme presibi ustune kurulu degildir.

Saldirgan ve tehlikeli bir kisi veya yapiyi onlemek icin en az onun kadar guclu ve becerili olmak gerekir. Bunu bildigin ve gosterdigin takdirde denge saglanir. Sadece saldirganlik ustune kurulu bir dusunce sistemi ve beyin yapisi her yerde kaybetmeye mahkumdur.

Daha bariz bir ornek vermek gerekirse, Ataturk gibi dusunmek gerekir. Karsinda buyuk bir engel varsa vazmi gecersin, saldirip kendini yenilgiyemi ugratirsin yoksa yerini muhafaza edip gerekli sartlar olusuncaya kadar yerini muhafazami edersin?

Saldirgan bir kisi veya yapi saldirip kendini yok eder, veya kacar (tarihi ornekleri mevcuttur). Ataturk gibi akilli ve gercek savasci biri ise yerini muhafaza eder ve gerekli sartlar olusuncaya kadar bekler.

Isa Alemdag
Tanyu, 7th SAN

President, SAF
Vice President, SWF
m: +44 7904 992088
e: tanyu@sayokan.org
w: http://www.sayokan.org
w: http://www.sayokan.net
w: http://www.sayokanforum.com
w: http://www.sayokan.co.uk
timur
Newbie
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #16 : Kasım 02, 2007, 01:32:16 ÖS »

Machiavalli : saldırıdan kaçarsaninz daha sonra daha kötü şartlarda ona katlanmak mecbur olursunuz. ( sonuç - hemen saldır ,)
Newton : uygulanan güç = karşı kunulan güç ( sonuç - hiç saldırma )
maksud
Newbie
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #17 : Kasım 30, 2007, 10:58:43 ÖS »

merhaba ben çeşitli yabancı kökenli savaş sanatınını atalarımıza dayanan köklerine ulaşmak arzusu ile öğrenmeye çalışıyorum.
ülkünüz,tanrı yardımcınız olsun,değerli milletimizin aslını öğrenmesi ve markadan başka hiçbirşeyin değerini koruyamadığı modern dünyada,muazzam önem taşıyor.fakat, alçak gönüllülüğünüze sığınarak ifade etmek istiyorum ki, videolarda görünen teknikler ,boyumuzun kendine has motiflerinden ziyade,bana japon budo'sunu anımsattı.
timur
Newbie
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #18 : Aralık 11, 2007, 09:41:59 ÖÖ »

Japonun da, türkün da, şarklinin da vucud yapısı yanı. Dolayısıyla kallanacagı teknıklerde de bezerlık olacak. Kyokushin, kick-boxing(full-contakt) ve thai-boxing gibi branshlarda birçok benzerlik var.
YunusEmre
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Aralık 20, 2007, 11:07:54 ÖÖ »

Alıntı sahibi: Aybar Efkan Çalış

Sayokan ile ilgili bu söylediğim sözlerin gerçekliğini görmeniz için size aktif olarak Sayokan çalışmanızı öneririrm.

Ancak o zaman söylediklerim tam olarak anlaşılabilir.

Ayrıca Sayokan ın Kültür hareketi olması Türk milleti için çok daha önemlidir. 

Ne yazıkki aşırı derecede Sayokan çalışmayı istememe ramen Bursa'da bir Alplik okulu olmaması ve benim şu an spora ayıracak hiç vaktim olmadığı için bu mümkün değildir.Şu an ÖSS sisteminin şanssız bir parçasıyım.Ama en azından Sayokan'a başlamak üzere vücudumu eğitip,temel eğitime kolaylıkla başlayabilmem için bazı yardımlarda bulunabiliyor olmanızı isterdim.Aksi taktirde zaten sizin söylediklerinize okuduğum ve araştırdığım kadarıyla yeterince inanıyorum.Tek eksik tecrübe etmemdir.

Ayrıca Türk kültürünü yansıtan bir sanat icra ettiği ve bu sanatı Türk kültürüne uygun olarak geliştirdiği için sayın Yabgu'muz Nihat YİĞİT'e saygılarımı sunuyorum.Fakat Sayokan (Savaşçının Yolu ve Kanı) ismi yerine neden Goshinkaikan isminin kullanıldığınıda öğrenmek istiyorum...

Son olarakta şunu belirtmeliyimki Jiu-Jitsu,Aikido,Judo,Tai chi,Tae Kwon Do . . . ismi verilen savunma sanatlarının başlangıcıdır.Yani bu sanatlar Jiu-Jitsu'nun alt dalları,onu oluşturan bölümlerdir.

Jiu-jitsu'nun daha çok yakalama ve kilitleme içerikli bir spor dalı olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Ayrıca ilk "kayıtlı" dövüş sanatının Shaolin kung-fu olduğunu.

Hatta şunu söyleyeyim şaolin kung-fu da bir dövüş sistemi olarak değil bir hintli buda olan Boddhidarma'nın "sağlık egzersizleri" olarak getirdiği hareketlerden doğmuştur.

Şuda var ki şu anda dünyada kung-fu sporu gerçekçi sporcular tarafından kesinlikle yararlı bir dövüş sistemi olarak görülmemektedir.İlk kurulduğu zamandan bugüne çok fark vardır bu sporlarda.Kung fu'nun başarısını pek çok dövüşte görebilirsiniz (gerçekçilik dışı televizyon filmlerinden bahsetmiyorum.) = 0 ' dır.

İsterseniz internetten ama zor gelirse youtube'dan  biraz araştırma yapabilirsiniz.

Pek çok elastiki hareket içermesine rağmen bunların çoğu gerçekçilik dışı vuruşlardır.Şu anda pek çok dövüş sisteminin ana sorunudur bu : "gerçeklik dışı"

Şu anda dövüş turnuvalarında ve gerçekçi tartışmalarda en etkili dövüş sanatları olarak Brazilian jiu-jitsu,Kick box-Muay thai vs , ve Kyokushin karate olmaktadır.

Brazilian jiu-jitsu teketek te çok etkilidir çünkü pek çok yer kilit hareketi vardır yer döğüşü muazzamdır.Ama sayokanla alakası olmadığı için es geçiyorum.

Thai box ve kyokushin karate de pek çok benzerlik göstermektedir.
Hatta kyokushin karate pek çok yerde en üstün karate olarak geçmektedir ve kyokushin karateka lar K1 gibi dövüş organizasyonlarında çok başarılı olmaktadırlar.

Sayokan'a gelince.Gördüğüm o ki Sayokan'ın kyokushinden hiçbir eksiği yok hatta fazlası var.Bazı benzerlikler olmasına rağmen (ki bu çok doğaldır) gerek kültürel gerekse teknik açıdan onunla çok rahat boy ölçüşebilecek hatta üstün gelebilecek seviyededir.

Hareketler mantıklıdır.Ve dövüşçüler contactlı dövüştüğü için ve gerçekçi bir eğitim aldığı için dışarıda da bunları kullanabilecek seviyededir.

Sayokan'ın dünyaya iyice yayılmasından ve popüler olmasından sonra zaten gücünün ortaya tümüyle çıkacağına ve başarıların ardı ardına geleceğine inanıyorum.

Eğer sayokan hakkında hatalı bilgi verdiysem üstatlarımdan özür diliyorum.

Saygılar...
komando
Newbie
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2008, 09:23:01 ÖS »

merhaba
sorduğunuz sorunun cevabını ben vereyim. sayokan bir savunma sporu değildir. sayokan salt bir savunma veya bir spor anlayışı içerisinde de değildir. sayokan bir yaşam felsefesi veya yaşam tarzıdır. saldırmak maksatlı kullanımdan amacınızı tam olarak anlayamamış olmakla birlikte aybarınıza danışmanızı tavsiye ederim.
                                                                          saygılar ve başarılar
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!